maandag 3 juni 2013

Favourite quotes

Ook de laatste tijd heb ik weer een aantal favoriete quotes ontdekt die voor mij op dit moment erg van toepassing zijn, waar ik veel aan hem of welke ik gewoon (nog steeds) enorm mooi vind. Omdat ik het zelf zo heerlijk vind om deze quotes af en toe te lezen, besloot ik om ze maar eens allemaal met jullie te delen. Benieuwd?



Dit vind ik een erg mooie quote. Dit doet mij altijd denken aan dat je alle kansen die je krijgt om iets te doen wat je (altijd al) heel graag wil moet aannemen. Als je dit niet doet, is de kans erg groot dat je er achteraf spijt van krijgt. Denk er altijd goed over na, maar ga voor je eerste ingeving. Je eerste keus is meestal de beste. Go for it!



Deze quote is op mij erg van toepassing. Mijn vriend studeert op dit moment in een stad ver bij mij vandaan, en iedere avond dat ik alleen in mijn bed lig denk ik, waarom moet ik dit hebben? Maar dan bedenk ik me dat het goed komt. Ik lig dan wel alleen in bed, maar dat betekend niet dat ik niet aan hem denk, en ook niet dat hij niet aan mij denkt. Dit stelt mij altijd gerust en hierdoor overleef ik het allemaal wel, haha!



Mensen zijn altijd erg goed in andere mensen de schuld geven voor iets wat niet goed is gegaan. Veel mensen vergeten hierbij dat het vrijwel altijd je eigen verantwoordelijkheid is wat er gebeurt in jou leven. Jij maakt de keuze, niemand kan jou lichaam besturen. Dat doe je zelf. Andere mensen kunnen je opdringen, je taken geven of je vertellen wat het beste zou zijn. Maar uiteindelijk ben jij degene die het doet, jij bestuurt je eigen leven. Jij beslist zelf of je gelukkig gaat zijn of niet, natuurlijk, iedereen maakt wel eens een foute keuze, maar daar leer je van. Die keuze zal je niet nog eens maken. Onthoud altijd dat geluk altijd voor het grijpen ligt, geloof er in!



Deze vind ik ook  erg mooi. Ik merk bij veel mensen in mijn omgeving dat ze dingen opkroppen, en hier ben ik zelf ook een groot voorbeeld van. Ik spreek niet zo snel over mijn gevoel, als iets me dwars zit bewaar ik dat eerst een lange tijd in mezelf, tot het moment aanbreekt dat ik het niet meer in kan houden, omdat mijn hoofd onderhand overloopt, op zo'n moment komt alles er uit. Dit maakt het eigenlijk alleen maar erger, het is veel beter om meteen over je gevoelens te praten, zodat je het meteen kwijt bent, de mening van andere hoort en het kan relativeren. Blijf niet te lang hangen met dingen, spreek ze uit en zorg ervoor dat het een andere wending krijgt.

Hebben jullie ook favoriete quotes? En waarom die?

xoxo

2 opmerkingen:

  1. Ah die quotes zijn zo mooi allemaal! Die laatste hoort al een hele tijd bij mijn favoriete quotes. :)

    BeantwoordenVerwijderen