zondag 2 februari 2014

How to get your room clean (+ how to keep it clean!)

'Is er een bom ontploft op je kamer?' Dit wordt zó ongelofelijk vaak aan mij gevraagd. Mijn kamer is een troep en zal denk ik ook altijd een troep blijven. Hoe vervelend ik het ook vind, op de een of andere manier ontploft die bom in mijn kamer steeds opnieuw. Toch heb ik inmiddels wel een aantal maniertjes gevonden om mijn kamer in een razendsnel tempo op te ruimen en ik weet ook wel wat dingetjes om hem schoon te houden (het ligt meer aan mij dat ik het niet volhoudt..). Benieuwd? Lees dan snel verder!


Hetgeen wat ik altijd als eerste opruim: mijn bed. Ik heb een bed van 200x200cm en dit is best groot. Doordat ik zo'n groot oppervlak van mijn kamer (in totaal is mijn kamer ongeveer 12 vierkante meter) in een keer heb opgeruimd, oogt mijn hele kamer al een stuk netter. Omdat mijn bed achter mijn bureau staat, gooi ik altijd alles wat ik niet meer nodig heb in één keer naar achter, op mijn bed dus. Ideaal om snel van mijn spullen af te komen, maar een groot nadeel voor wat betreft de troep in mijn kamer. Na het opruimen is dit het resultaat:


Ik ben persoonlijk verliefd op het op deze manier opmaken. Ik zet altijd twee grote kussens achteraan (niet in beeld), daarvoor zet ik mijn twee 'slaapkussens', en daarvoor nog wat sierkussentjes en de dream letters heb ik bij de action gekocht. Aan de linkerkant ligt nog een heerlijk lekker warm fleece-kleed. 


Dit is voor mij het ergste struikelblok. Ik pak kleding uit mijn kast, trek het aan, besluit dat ik het toch liever niet aantrek en gooi het vervolgens op de grond. Met dit als resultaat. Ik hoop eigenlijk stiekem dat veel van jullie dit zullen herkennen, dan weet ik in ieder geval dat het niet alleen aan mij ligt ... En dan komt hier mijn oplossing:


Koop een bak bij de ikea. Ze zijn er in verschillende kleuren en ze kosten vrijwel niks.


Dwing jezelf om de kleren in deze bak te gooien. Erg makkelijk, zo wordt het geen troep op de grond en hoef je je kleren niet honderd keer op te vouwen! 


Koop een (leuke) kapstok en hang hem ergens op een handige plek. Mijn kapstokje komt van de action en hangt vlak achter mijn deur. Hieraan hangen aan de rechterkant mijn badjas en een lekker dik vest. Aan de linkerkant hangt een lekkere broek (America Today) en nog een lekker dik vest. Dit is echt top in de winter. Op het moment dat je lekker je warme bedje uit moet en je het ijskoud hebt trek je snel deze kleren aan en hupla je hebt het zo weer lekker warm!

En mijn laatste tip: rust is alles in je kamer. Als je kamer rust uitstraalt, zul je merken dat je jezelf ook rustiger gaat voelen. Ook kan ik me persoonlijk beter concentreren in een opgeruimde kamer.

Is jou kamer net zo'n zwijnenstal als die van mij óf kun jij je kamer (en eigenlijk jezelf) wel in bedwang houden?

xoxo 

2 opmerkingen:

  1. Leuke en handige tips! Jouw grootste struikelblok is ook de mijne :( Misschien moet ik dan ook maar zo'n bak nemen :)

    BeantwoordenVerwijderen