zaterdag 19 maart 2016

Tips voor beginnende bloggers #1

Omdat ik op sociale media regelmatig vragen lees over hoe je een blog kunt beginnen en wat daar allemaal bij komt kijken, leek het mij leuk om mijn ervaringen met het beginnen met bloggen met jullie te delen. Wat vind ik nou dingen die je echt moet weten? Vandaag deel ik een aantal tips met jullie.

1. zorg voor een originele, persoonlijke, content
Het onderwerp van je blog maakt van jouw blog jouw blog. Schrijf niet klakkeloos de idee├źn van anderen over. Inspiratie opdoen mag altijd, natuurlijk. Maar het gaat er uiteindelijk om dat je vernieuwend bent, bedenk iets wat anderen nog niet hebben bedacht. Reageer op artikelen van anderen, beschrijf wat er in jouw hoofd omgaat, waar ben jij tegenaan gelopen vandaag? Wat is jou opgevallen? Dat zijn dingen die jouw blog van jouw maken.

2. trek lezers aan
Je kan nog zo'n leuke blog hebben, maar geef maar toe, het is toch net een stapje leuker als je daadwerkelijk bezoekers krijgt, reacties leest en merkt dat jouw blog gewaardeerd wordt. Hoe zorg je nou voor meer bezoekers? Mijn tip, reageer op andere blogs. Ik ben zelf al een enorme blog-fan, ik lees veel blogs en vind het enorm leuk. Een reactie plaatsen onder een blogpost is dan ook zo gebeurd. Maar denk wel goed na. Een simpele 'Leuk artikel', gaat de aandacht niet trekken en komt waarschijnlijk over als: ik wil per se reageren maar heb het artikel niet echt gelezen. Reageer iets inhoudelijks op het artikel, of persoonlijks op de persoon.

3. zorg voor een leuk design
Geef toe, het oog wil ook wat! Zorg voor een clean en duidelijk design. Persoonlijk ben ik fan van lichte kleuren en een rustig-ogende blog. Een blog met veel kleuren en printjes, dan raak ik snel afgeleid. Zorg er ook voor dat lezers weten waar ze op jouw blog naar toe kunnen, waar ze iets over jou kunnen vinden, hoe ze contact met jou kunnen opnemen. Wanneer je gebruik maakt van sociale media, zorg dat duidelijk is waar je lezers jou kunnen vinden. Zo kun je mij volgen op twitter en instagram.

Binnenkort zullen er nog meer blogtips volgen! Wat is jouw ultieme blogtip?

Liefs,
Susan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten