zondag 2 juni 2013

Sweet Dreams

Na weken laat opblijven en kort slapen, besluit je om eens op tijd je bed in te duiken. Daar lig je dan, helemaal fris en klaar om je lange nachtrust te pakken. Helaas, een goede nachtrust zit er niet in, want je valt maar niet in slaap. Dit is echt mijn ergernis nummer 1 wat betreft mijn rust pakken. Op het moment dat ik mijn rust wil pakken, wil ik het ook echt pakken in plaats van de hele avond wakker liggen en bedenken hoe en wanneer ik dan eindelijk in slaap zal gaan vallen..

Omdat ik dit de laatste tijd vaak heb meegemaakt besloot ik op jacht te gaan om mezelf, en jullie te helpen met wat tips om beter en rustig in slaap te kunnen vallen. Benieuwd?


1. Rustig worden
Als eerst, zorg dat je rustig wordt. Een goede manier hiervoor is dat je enorm goed op je eigen ademhaling gaat letten. Let er goed op dat je rustig in ademt maar vooral ook goed en duidelijk uit ademt. Deze rustige ademhaling is erg belangrijk(!!).


2. Luister muziek
Maak een afspeellijst vol met rustige muziek voor op je ipod of telefoon. Hierdoor zul je op je muziek gaan letten en je dingen die in je hoofd rondgaan zullen naar de achtergrond verplaatsen. Zorg er wel voor dat de gehele lijst rustige liedjes beschikt, en niet dat er tussendoor plots een rock nummer komt, je zal snappen waarom. Wakker geschrokken!


3. Leeg je hersenen
Heb je echt enorm veel dingen aan je hoofd? Moet je nog dit doen, en dat? Kan dit nog deze avond? Een grote kans dat deze dingen niet meer deze avond gaan gebeuren, zorg dat je ze kwijt raakt maar niet dat je ze de volgende ochtend weer vergeet. De tip: schrijf ze op! Hierdoor verdwijnen ze uit je hoofd, maar zul je ze de volgende ochtend (wanneer je hopelijk lekker bent uitgeslapen!) weer terughalen om deze taken vervolgens uit te voeren.


4. Laat je fantasie de vrije loop
Bedenk een fietsroute, bedenk hoe je een wedstrijd wint van je favoriete sport, bedenk hoe het zou zijn om iets te doen wat je je hele leven al had willen doen. Hierdoor zul je helemaal in dit verzonnen verhaal verdwijnen om er vervolgens heerlijk mee in slaap te vallen. 


5. Zorg voor een standaard slaapritme
Zorg ervoor dat je iedere avond hetzelfde ritme hebt, ga je douchen? Gebruik iedere avond dezelfde producten. Luister je muziek? Zorg dat je iedere avond dezelfde liedjes luistert. Zo 'leer' je je hersenen de tekenen dat je gaat slapen, waardoor je op den duur makkelijker in slaap zal vallen.

Hebben jullie er vaak last van dat je niet of pas na lange tijd in slaap valt? Of hebben jullie hier totaal geen last van? Het is namelijk niks raars, het grootste deel van de mensen valt niet meteen in slaap, niks vreemds dus, maar wel enorm vervelend als je weet dat die wekker 's ochtends weer zo vroeg gaat... toch?!

xoxo

3 opmerkingen: