donderdag 4 februari 2016

Mijn openbaar vervoer struggles

Door mijn studie reis ik vrijwel iedere dag met het openbaar vervoer. En daarmee bedoel ik zo ongeveer een half uur met de bus en daarnaast nog zo ongeveer 2 uur met de trein. En geloof me, dan maak je nog eens wat mee. Van kleffe stelletjes die elkaar helemaal op-eten tegenover je, tot stinkende, zwetende, bierdrinkende mannen die de hele coupé misselijk maken. Na zo'n drie jaar openbaar vervoer ervaring deel ik graag mijn drie grootste ergernissen met jullie met betrekking tot je medereizigers.De persoon die denkt dat hij in zijn eentje vier stoelen nodig heeft
EN DAT DUS ECHT NIET HEEFT. 
Je loopt de coupé in, langs alle plekken af: vol, vol, vol. In de verte zie je drie stoelen waar geen hoofd bovenuit steekt. Zo snel als je kunt 'wandel' je naar de plekken in de hoop dat je deze treinreis niet weer op de trap hoeft te zitten of in de tussenstukken hoeft te staan. Eenmaal bij de drie prachtige plekken aangekomen, zie je dat één plek wordt ingenomen door zijn/haar tas, één plek door zijn of haar doorzichtige buurman en de plek tegenover hem/haar, ja daar moeten toch echt de benen worden uitgestrekt. Ik denk altijd maar zo: als je denkt vier plekken in beslag te kunnen nemen, dan mag je er ook voor vier betalen ;)

De persoon die te ongeduldig is
Het principe bij het in- en uitstappen in een trein is vrij simpel: de personen buiten de trein verspreiden zich links en rechts van de deur en de personen in de trein kunnen de trein eerst verlaten. Helaas zijn er nog altijd mensen die dit principe niet begrijpen en toch denken dat ze direct de trein in kunnen en dat alle mensen die in het gangpad netjes staan te wachten als sneeuw voor de zon verdwijnen zodat deze persoon toch de beste plek kan bemachtigen. Nee meneer of mevrouw, dat gaat niet gebeuren.

De persoon die je de hele treinreis aanstaart 
Heb je niks beters te doen dan een uur lang met twee grote ogen mij begluren? Vooral in de treinen die zijn opgebouwd uit steeds vier stoelen per zitje kun je heerlijk gluren. Natuurlijk is het prima om even te bekijken met wie je te make hebt in je treincoupé, maar dat heb je na maximaal 5 minuten kijken wel gezien lijkt me. Dan weet je al wat voor kleur haar ik heb, wat voor kleding ik draag en vooral weet je dan ook dat ik er ongemakkelijk van wordt dat jij mij de hele tijd aanstaart. Helaas, mijn hints lijken niet te werken en volgens mij heb je daar zoveel tijd voor nodig dat voordat je het hebt ontdekt, het al een uur verder is en tijd om de trein te verlaten.

Zo, die frustraties zijn er uit. Hoewel ik nog wel (even) kon doorgaan ..

Herken jij je in mijn openbaar vervoer struggles? Laat het weten in de reacties wat jou grootste ergernis is aan je medereizigers met het openbaar vervoer!

Liefs,
Susan7 opmerkingen:

 1. Ik vind het altijd vervelend als ik vet veel tassen heb (die ik op de stoel naast me heb gelegd) en er komt iemand naast me zitten, terwijl er voor me iemand zit die ook zijn/haar bagage op de stoel naar zich heeft gelegd, maar daar ligt dan veel minder. Misschien een beetje egoïstisch, maar dan denk ik: diegene voor me heeft er wat minder last van..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha ja klopt, dan snap ik je gedachte heel goed! Ik doelde meer op mensen met gewoon een handtas die ze dan absoluut niet op schoot willen nemen of op de grond willen zetten haha!

   Liefs!

   Verwijderen
 2. Soms als ik vooraan sta bij de deuren en er iemand achter me staat te dringen, wacht ik expres net iets té lang voordat ik een stap in de trein stap hahah. Als je ongeduldig bent, kun je 'm krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is zo herkenbaar en ik moest een beetje lachen. Wat ik vervelend vind? Als iemand mij omver duwt omdat hij aan die halte er uit moet en de bus rijd dan nog gewoon. De bus staat niet eens stil. Ik vond het niet zo leuk en mijn arm ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze situaties zijn herkenbaar haha

  BeantwoordenVerwijderen