vrijdag 7 juni 2013

Get the summer look

Natuurlijk kun je je zelf met kleding een heel stuk meer zomers maken. Maar al je kledingstukken staan beter met een bepaald accent, het witte shortje, shirtje of jurkje staat opeens een stuk beter met .... een bruin tintje! Nou lig ik al een aantal dagen lekker te bakken buiten, maar ik besloot eens op zoek te gaan naar 'bruinwordttips'. Ik heb een aantal tips opgezocht en ze voor jullie onder elkaar gezet. Dus wil jij ook graag dat prachtige bruine kleurtje, lees dan vooral verder!


De eerste tip is enorm belangrijk, het is niet alleen dat je er sneller bruin van wordt, het is ook nog een stuk beter voor je huid en voor de bescherming van je huid. Tip 1 is namelijk schrubben. Het is erg belangrijk dat je een dag voor dat je gaat zonnen je huid schrubt met een lekkere verzorgende schrub. Hierdoor worden je dode huidcellen van je huid verwijderd en wordt je dus mooier en egaler bruin. Maar het is ook nog belangrijk voor de bescherming van je huid, het zorgt er namelijk voor dat, doordat de dode cellen zijn verwijderd, de zonnebrandcrèmes sneller en beter op de benodigde plek aankomen en hierdoor dus beter beschermen.

De tweede tip zullen jullie allemaal wel kennen: smeer in met olie. Hierdoor wordt je sneller bruin. Vroeger smeerde mensen hierdoor in met olijf- of zonnebloemolie, doe dit niet meer! Tegenwoordig zijn er genoeg oliën te vinden waar ook een beschermingsfactor inzit. Dit is dus een stuk beter voor je huid, terwijl je er nog steeds enorm bruin van wordt!


Tip drie: ga zonnen in de buurt van water, of beter nog, ga zwemmen of drijf op een luchtbedje over het zwembad. Het water reflecteert het licht waardoor jij nóg meer zonnestraling op je krijgt waardoor je dus sneller bruin zal worden. Een zelfde soort tip als deze is dat je gaat zonnen op een witte handdoek, hierdoor houd jij de warmte meer vast en wordt je dus sneller bruin. Minpunt; je krijgt het nog 100x zo heet!

De vierde tip heeft te maken met je voeding. Het eten van wortels en tomaten speelt een grote rol in de kleur die je huid krijgt nadat deze in aanraking is geweest met de zon. Wortels bevatten caroteen wat voor een bruine kleur zorgt, terwijl tomaten juist zorgen dat je huid niet zo snel verbrand. Vind je deze dingen lekker, geniet er met volle teugen van en ga lekker in de zon liggen!

Hebben jullie nog goede tips om (sneller) bruin te worden?

xoxo

4 opmerkingen: