maandag 29 februari 2016

Drie nostalgische computerspelletjes: wie kent ze niet

Vraag me niet hoe, maar zo nu en dan verlang ik terug naar vroeger. Als ik terug denk aan hoe ik vroeger mijn vrije tijd besteedde was ik vaak buiten, maar ik vond computerspelletjes ook altijd erg leuk. Omdat ik heel benieuwd ben of jullie deze herkennen, leek het me leuk om mijn drie favorieten met jullie te delen.

Put Put 

Wie kent dit niet? Put Put reist door de tijd heette het spel volgens mij voluit, en het melodietje van de muziek kan ik tot op de dag van vandaag meezingen. Na even wat research blijken er 5 Nederlandse versies van het spel te zijn ,waarvan 'reist door de tijd' er één is.  Het idee was dat jij (het paarse autootje) in het spel allerlei voorwerpen moest verzamelen om iets voor elkaar te krijgen. Hoe meer jij op het goede moment vond, hoe veder je kwam in het spelletje

Freddi Fish

Freddi Fish, je weet wel dat kleine schattige visje? Na research ben ik er achter dat ook van dit spel verschillende versies bestaan, nooit geweten. Freddi was nooit alleen, ze was altijd samen met het kleine groene visje: Loebas. Fun fact: Freddi is van geslacht veranderd na het eerste spel, in het eerste spel werd ze een jongen genoemd, maar dat was waarschijnlijk een fout, want de volgende spellen is de een meisje.

Pyjamaman sam

Dit vond ik dus ook echt super leuk. Als ik er nu aan terug denk lijkt het enige doel in het spel het verzamelen van de vieze sokken van Sam en vraag ik me af wat daar zo leuk aan was, maar oké. Sam was een jongetje met een hele duistere wereld in zijn kledingkast, in deze wereld beleefde hij allerlei avondturen. Persoonlijk herinner ik me nog iets van een mijn-wagentje waarin je dan terecht kwam, en dat vond ik altijd erg spannend.

Zijn deze spellen ook bekend voor jullie?

Liefs,
Susan

4 opmerkingen:

 1. Jaaa, die spelletjes. Zalig! Ik heb ze allemaal gespeeld. En dat liedje van Put-Put reist door de tijd kan ik ook nog meezingen. Haha. Zo leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, leuk dat ik niet de enige ben die dat nog kan!

   Liefs

   Verwijderen
 2. Haha, freddi en put-put is echt geweldig! Pure nostalgie. Ik was vroeger helemaal fan!

  BeantwoordenVerwijderen