vrijdag 26 februari 2016

Mijn openbaar vervoer struggles de bus-editie

Een aantal weken geleden schreef ik een artikel over mijn openbaar vervoer struggles gericht op de trein. Omdat ik gisteren in de bus zat en me dood irriteerde aan de chauffeur, vandaag speciaal voor jullie een deel 2, dit keer gericht op de bus.De bus die vijf minuten voor de geplande tijd de halte voorbij rijdt
Serious.. het openbaar vervoer is nooit, maar dan ook echt nooit op tijd. En dan precies vandaag, als ik de bus moet hebben rijdt hij 5 minuten voor de geplande tijd voorbij? Meen je dit echt. Dit heb ik laatst dus gehad en geloof me, dat was echt geen pretje. Omdat de bus de afgelegde weg in 5 minuten minder had gereden dan normaal (te hard??), moest ik vervolgens een half uur wachten op de volgende bus, daardoor een halfuur extra op de trein en ja, daardoor was ik ook een half uur te laat. Applaus voor het openbaar vervoer.

De buschauffeur die een theekransje houdt
Ik zat dus in de bus en hij moest vertrekken om 15.15. Precies om 15.14 kwam hij aan op het station, dus je zou denken, helemaal prima dan kan hij mooi op tijd weg. Vervolgens wisselen de buschauffeurs van plaats, de ene moet de bus verlaten en de ander gaat de bus rijden. Helaas ging dit niet zo snel als gewenst, want natuurlijk moesten ze nog even hun levensverhaal met elkaar delen, en dan niet de verkorte 1 minuut versie, maar de uitgebreide meer dan 5 minuten versie. Hup, bus te laat weg, ik te laat op mijn afspraak.

De scheurende buschauffeur
Soms heb je van die momenten dat je aan alles merkt dat de buschauffeur haast heeft, en niet zo'n beetje ook niet. Op een rechte weg vliegt de bus zo alle auto's voorbij die normaal ├ęcht niet langzamer horen te rijden dan de bus en in een bocht gaat het zo hard dat jij of omvalt op de stoel naast je, of wanneer je staat, zo ongeveer als Tarzan aan een liaan moet vasthouden om te voorkomen dat je volledig op je plaat gaat. Bedankt buschauffeur!

Herken jij je in een van deze bus-struggles? Wat is jou grootste ergernis in de bus?

Liefs,
Susan

5 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toen ik nog bij mijn ouders woonde, moest ik eerst altijd een half uur in de bus zitten voordat ik bij een station in de buurt kwam. Wat een drama! Vooral als die propvol was, je al redelijk geïrriteerd moest gaan staan en de buschauffeur dan besloot de weg als zijn persoonlijke raceparcours te zien -.-

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Buschauffeurs die het nodig vinden om hun telefoon te gebruiken achter het stuur , of rustig de krant gaan lezen. Serieus ik heb wel eens gedacht ik ga dit never overleven.. Doe gewoon niet en hou je ogen op de weg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh ja goeie! Dat heb ik inderdaad ook al een paar keer meegemaakt, blehh.

   Liefs,
   Susan

   Verwijderen